Mainos
Mainos

Osteoporoosi uhkaa jo joka toista suomalaista naista

Osteoporoosin ehkäisyssä tärkeää on seurata luuston vointia ja liikkua säännöllisesti. Myös kalsiumin ja D-vitamiinin merkitystä tupakoimattomuuden rinnalla korostetaan.

Joka toinen yli 50-vuotias nainen ja joka neljäs samanikäinen mies saa luukadosta johtuvan murtuman. Tuoreen tutkimuksen mukaan osteoporoositapaukset vähenisivät merkittävästi oikeanlaisen liikunnan avulla.

Oulun yliopiston lääketieteentekniikan professori Timo Jämsän mukaan tehokkaimpia liikuntamuotoja ovat lajit, joissa kannatellaan omaa painoa.

- Vähiten hyödyllisiä ovat sellaiset, joissa ei kannatella omaa painoa kuten uinti ja pyöräily, kertoo Timo Jämsä MTV3:n uutisille.

Tutkimuksessa korostetaaan myös kalsiumin ja D-vitamiinin merkitystä osteoporoosin ehkäisemiseksi. Liikunnan lisäämisellä nykyinen noin neljän sadan miljoonan euron vuotuinen hoitolasku pienenisi ainakin sadalla miljoonalla eurolla.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.10.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme