Mainos
Mainos

Ottovanhemman oikeus hoitovapaaseen pitenee

Myös tilapäiseen ja osittaiseen hoitovapaaseen tulee laajennuksia.

Ottovanhempien oikeus hoitovapaaseen laajenee elokuun alussa. Alle kouluikäisen vanhemmat voivat olla jatkossa hoitovapaalla niin kauan, että adoptoinnista on kulunut kaksi vuotta. Tähän asti oikeus vapaaseen on päättynyt lapsen täytettyä kolme vuotta.

Tilapäiseen ja osittaiseen hoitovapaaseen tulee niin ikään laajennuksia. Myös etävanhempi voi jäädä tilapäiselle hoitovapaalle, jos alle 10-vuotias lapsi sairastuu äkillisesti. Etävanhempi ei asu saman katon alla lapsen kanssa. Muutoksen tavoitteena on helpottaa eroperheiden elämää.

Vammaisen ja pitkäaikaissairaan lapsen vanhemman oikeus osittaiseen hoitovapaaseen kestää jatkossa niin kauan, että lapsi täyttää 18 vuotta. Ennen vapaa päättyi kuten terveidenkin vanhemmilla eli yleensä viimeistään peruskoulun toisen luokan jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot