Mainos
Mainos

Oudon värinen käärme ja muita syitä soittaa hätänumeroon

Mitä tehdä, jos pihapiiristä löytyy haavoittunut villieläin? Tai entäpä, jos kadulla hölköttää vastaan karannut koira, joka vaikuttaa uhkaavalta? Tai jos silmien eteen luikertaa yllättäen kummallisen värinen käärme?

Helsingin pelastuslaitoksen eläinpelastusvastaavan, ylipalomies Vesa Nurmisen mukaan hätänumero auttaa vastaavissa tapauksissa.

Nurmisen mukaan hätäkeskukseen kannattaa soittaa, vaikka asia ei välttämättä kuulukaan pelastuslaitokselle.

–Helsingissä haavoittuneet eläimet kuuluvat pelastuslaitokselle, mutta kaikkialla Suomessa näin ei välttämättä ole. Hätänumerosta osataan kuitenkin sitten ohjata soittaja kääntymään oikean tahon puoleen, Nurminen neuvoo.

Pelastuslaitos ei yleensä esimerkiksi hoida karanneita lemmikkejä. Jos karkuteillä kuljeksiva koira tuntuu kuitenkin sellaiselta, jota ei itse uskalla ottaa kiinni, kannattaa yhteyttä ottaa viranomaisiin.

– Tällöin uhkaava tilanne voidaan tarvittaessa selvittää yhdessä poliisin kanssa. Numeroon 112 kannattaa soittaa myös sellaisessa tapauksessa, jos vastaan tulee esimerkiksi värikäs käärme, joka ei selvästikään kuulu Suomen luontoon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme