Mainos
Mainos

Oulangan kansallispuisto mukaan eurooppalaiseen verkostoon

Eurooppaan luodaan Pan parks -kansallispuistoverkko, johon pääsevät vain laajimmat, kauneimmat ja luontomatkailuun sopivimmat kansallispuistot. Ensimmäisten joukossa verkkoon on mukaan valittu Oulangan kansallispuisto Suomesta.

Pan parks on Maailman ympäristöjärjestön WWF:n ja hollantilaisen Molecaten-matkailuyrityksen kehittämä konsepti. -Oulangalla on saavutettu nämä tiukat kriteerit, valintakriteerit, joihin kuuluu muunmuassa 20000 neliökilometrin pinta-ala vähintyään ja se, että alueella on hyvä hoito- ja käyttösuunnitelma, jossa otetaan myös luontomatkailu huomioon, kertoo WWF:n koordinaattori Harri Karjalainen.

-Oulanka saavutti ensimmäisenä puistona Euroopassa Pan parks -sertfikaatin yhdessä puolalaisen Bieszczadyn ja ruotsalaisen Fulufjälletin kanssa, jatkoi Karjalainen.

Oulangan kansallispuistossa on vuosittain 150 000 kävijää. Kuusamon ja Sallan alueille leviävän puiston suosituimpia kohteina on Kiutaköngäs. Pan-verkko tuo puistolle mahdollisuudet kansainväliseen tietotaidon vaihtoon, mutta voi tuoda mukanaan myös ongelmia.

-Siinä tapauksessa, että kävijämäärät lisääntyvät ja sitten ohjausta ei pystytä riittävän tehokkaasti järjestämään, mutta oikeastaan tämän haitan torjumiseksi me teemme tämmöisen kestävän luontomatkailun strategian, jolla pyritään tämä haitta ehkäisemään jo etukäteen, sanoo metsähallituksen vt. Aluejohtaja Matti Hovi.

WWF:n selvityksen mukaan Euroopassa on 134 kansallispuistoa, joiden on mahdollista päästä mukaan Pan -verkkoon. Suomesta puistoja löytyy Oulangan lisäksi viisi, muunmaussa Urho Kekkosen ja Lemmenjoen kansallispuistot.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 24.09.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot