Mainos
Mainos

Oulu satsaa narkomaanien hoitoon

Suonensisäisesti huumeita käyttäviä palveleva Oulun Vinkki aloittaa toimintansa helmi-maaliskuussa keskustan terveysasemalla. Terveysaseman pohjakerrokseen sijoittuva neuvontapiste on aluksi avoinna kahtena arkipäivänä viikossa. Se palvelee huumeidenkäyttäjiä terveysaseman varsinaisen toiminta-ajan jälkeen. Tila on väliaikainen.

Vinkin toiminnan tavoitteena on ruiskuhuumeiden käyttöön liittyvien haittojen vähentäminen, kuten tartuntatautien leviämisen ehkäisy ja käyttäjille suunnattu neuvonta. Tavoitteena on tukea huumeiden käytön vähentämistä ja hoitoon hakeutumista.

Vinkistä saa muun muassa terveysneuvontaa, tietoa hoitomahdollisuuksista ja hoitomuodoista sekä B-hepatiittirokotuksia. Vinkissä on myös mahdollisuus vaihtaa käytettyjä ruiskuja ja neuloja puhtaisiin. Osa toimintaa ovat myös pienten haavojen puhdistus ja hoito sekä injektiokohdan puhdistuslappujen ja kondomien jakaminen. Kolmen työntekijän voimin annettava palvelu on asiakkaille maksutonta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme