Mainos
Mainos

Oululaiskeksintö vauhdittaa hometalojen tutkimista

Oululaisyritys on kehittänyt nopean menetelmän mitata sisäilman homepitoisuuksia ja muiden haitallisten mikrobien määrää ilmassa. Dna-tutkimukseen perustuva menetelmä mahdollistaa tutkimustulosten saannin jopa yhdessä päivässä.

Tähän asti sisäilmaa on tutkittu menetelmillä, joiden tulosten saanti on kestänyt parisen viikkoa. Nyt oululaiskeksintö mahdollistaa tulokset jopa päivässä, kun sisäilman homeet, sädesienet ja bakteerit saadaan selville dna-tutkimusmenetelmällä.

Uutta menetelmää on kehitetty Oulussa runsaat kaksi vuotta. Menetelmästä odotetaan isoa hyötyä etenkin asntomarkkinoille, missä vanhojen talojen ja asuntojen homeongelmat ovat yhä yleisempiä.

Oulun Sisäilmatutkimus Oy on tehnyt dna-tutkimusta ennenkin, mutta vain erilaisista materiaaleista. Nyt sisäilmaa tutkitaan laitteella, jossa ilma kulkee suodattimen läpi ja ilman epäpuhtaudet saadaan selville analysoimalla kalvoon tarttunut aines.

Oululaiskeksinnön hyödyntämisestä ovat kinnostuneet myös yhtiön ulkopuoliset. Saaduista yrityksen ostotarjouksista on kuitenkin kieltäydytty ja Oulun Sisäilmatutkimus aikoo lähteä itse valtaamaan maailman markkinoita. Uudesta keksinnöstä kertoi ensimmäisenä Kaleva.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot