Mainos
Mainos

Oulun käräjäoikeudessa luettiin syytteet Subutex-kaupasta

Syyttäjä vaatii rangaistusta kuudelle miehelle. Yhteensä tabletteja on syytettyjen käsissä liikkunut reilut 2000 kappaletta.

Oulun käräjäoikeudessa käsiteltiin tänään laajaa Subutex-tablettien katukauppaa. Syyttäjä luki syytteet yhteensä kuudelle miehelle. Syyttäjä vaatii neljälle miehelle rangaistusta törkeästä huumausainerikoksesta ja kahdelle miehelle huumausainerikoksesta.

Tuomiot annetaan kansliapäätöksenä 16. syyskuuta.

Subutex-tabletteja on ollut katukaupassa vuosien 2001-2003 aikana Oulun ja Raahen seuduilla. Syytetyt ovat lähtöisin Raahen seudulta ja he asuvat pääosin Helsingissä ja Oulussa.

Kaksi törkeästä huumausainerikoksesta syytetyistä on hankkinut tabletit tuntemattomaksi jääneiltä henkilöiltä. Osan tableteista he ovat käyttäneet syytteen mukaan itse ja osan he ovat välittäneet ilman palkkiota. Suurimman osan he ovat myyneet eteenpäin 25-30 euron kappalehinnalla.

Toiset kaksi törkeästä huumausainerikoksesta syytetyistä ovat muun muassa myyneet samaisia lääkkeitä edelleen 50-60 euron kappalehintaan.

Huumausainerikoksesta syytetyt miehet ovat niin ikään käyttäneet lääkkeitä itse sekä välittäneet tai myyneet niitä.

Yhteensä tabletteja on syytettyjen käsissä liikkunut reilut 2000 kappaletta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme