Mainos
Mainos

Oulun käräjäoikeus palkittiin seksuaalirikostuomioidensa julkisuuden parantamisesta

Oikeustoimittajien yhdistyksen vuosittaisen Valokeila-palkinnon on saanut Oulun käräjäoikeus. Se on perusteluiden mukaan parantanut seksuaalirikostuomioidensa julkisuutta. Oikeus on esimerkiksi antanut yhä useammin julkisia selosteita, ja ne ovat olleet aiempaa selkeämpiä.

Oikeustoimittajat toivoo, että Oulun käräjäoikeuden avoimuus ja julkisuusmyönteisyys toimivat esimerkkinä muille tuomioistuimille.

Viimeisempänä tunnettuna tapauksena Oulun käräjäoikeus käsitteli insestijuttua, jossa isän todettiin käyttäneen tytärtään hyväkseen vuosien ajan. Tytär Marlene vei tapauksen itse oikeuteen, ja isä tuomittiin 8 vuodeksi vankeuteen.

Salailukulttuuria sen sijaan on yhdistyksen mukaan edistänyt Turun psykiatristen palveluiden johtoketju.

Perusteena on, että johto on salannut Kupittaan mielisairaalan suljetun vanhuspsykiatrian osaston epäillyt väärinkäytökset ja potilaiden kaltoinkohtelun. Jälkien peittely ja suiden tukkiminen toi salaamisesta vastuussa oleville Turun kaupungin virkamiehille Sumuverho-palkinnon.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme