Mainos
Mainos

Oulun keskustaan uusia asuntoja ja toimitiloja

Oulun ydinkeskustaan nousee uusi laaja asuin- ja toimitila-alue. YIT aloitti arviolta 150 miljoonan euron hankkeen rakennustyöt omistamallaan alueella Ety-Lyötyn kaupunginosassa tänään. Alueen rakentaminen kestää noin viisi vuotta, ja se tarjoaa työtä sadoille henkilöille vuosittain.

Ety-Lyötystä muodostuu 1500 asukkaan ja 2000 työntekijän kokonaisuus, jossa panostetaan erityisesti turvallisuuteen. Sitä lisätään muun muassa sähköisellä kulunvalvonta- ja turvallisuusjärjestelmällä.

-Sähköinen kulunvalvonta on uutta näin isolla asunto- ja toimistoalueella. Järjestelmä voidaan laajentaa joka asuntoon, mutta vähintäänkin se tulee kaikkiin yhteistiloihin, YIT Rakennus Oy:n aluejohtaja Kari Kauniskangas selvittää. Käytännössä tämä hänen mukaansa tarkoittaa sitä, että asukas tai yrityksen työntekijä ei tarvitse perinteistä avainta. Hänellä on sähköinen kulkukortti, jolla hän pääsee vaikka avaamaan kotinsa tai työpaikkansa oven ja pysäköimään autonsa.

Rakennushankkeen seurauksena eteläisen keskustan liikennejärjestelyt muuttuvat ja samalla laaja asuntoalue vapautuu läpiajoliikenteeltä ihmisten käyttöön. Etu-Lyöttyyn tulee 1200 autopaikkaa, jotka sijoittuvat maan alle. Oulun Veturi -yrityspuisto tarjoaa ydinkeskustassa yrityksille 2000-luvun teknologian mukaiset työympäristöt. Yrityspuisto rakennetaan vaiheittain.

Peruspalvelut, esimerkiksi kokouskeskus, ovat käytettävissä alusta alkaen. Rakennushankkeen mahdollistaa Oulun kaupungin asemakaava, joka vahvistettiin huhtikuun lopussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme