Mainos
Mainos

Oulun läänissä ruotsi ja englanti kompastuskiviä

Oulun läänin muuta maata runsaampiin ylioppilaskirjoitusten reputtamisiin on vaikuttanut huono menestys englannin ja ruotsin kielikokeessa. Näin tulkitsee lääninsivistysneuvos Pertti Kokkonen ylioppilastutkintolautakunnalta saatuja neljän viime vuoden tilastolukuja.

-Asia on kiistaton, hän sanoo. Oulun läänissä reputtaa englannin kielessä noin 1,5-1,6 prosenttia muuta maata enemmän ja ruotsin kielessä hieman yli 1 prosenttia enemmän. Sen sijaan äidinkielessä reputtaneita läänissä on hieman maan keskiarvoa vähemmän. Matematiikassa ja saksan kielessä reppujen määrä ei poikkea maan keskiarvosta.

Tavanomaista syvällisempää paneutumista reputtamisen syihin tarvitaan Lakeuden, Iin ja osittain Kehys-Kainuun seutukuntien lukioissa. Myös perusopetuksen järjestämiseen pitää puuttua, lääninhallituksesta kerrottiin. Lääninhallitus järjestää syksyllä englannin ja ruotsin kielen opettajille tilaisuuden, johon hankitaan luennoitsija ylioppilastutkintolautakunnan kielikokeiden järjestämisryhmästä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme