Mainos
Mainos

Oulun poliisilta meni hermo: Osa rekoista kikkailee voidakseen ajaa vuorokauden ympäri

Oulun poliisi on huolestunut rekkakuskien yöaikaan tekemistä rikkeistä. Poliisin tulkinnan mukaan osa kuljettajista saattaa ajatella, ettei liikennettä valvota öisin.

Oulun poliisilaitoksen säännöllisesti tekemissä yöratsioissa on paljastunut, että osa rahtiautojen kuljettajista käyttää laittomasti toisten kuljettajakortteja voidakseen ajaa pidempään kuin laki sallii.

Ylikonstaapeli Petri Åkerman Oulun poliisista sanoo kyllästyneensä siihen, että tapauksia tulee esiin jatkuvasti – viimeksi viime yönä.

– Kuljettajakortti vaihtuu kesken ajon ja näin saadaan ajot näyttämään lailliselta. Voi olla, että siellä kaveri ajaa jopa vuorokauden ympäri samoilla silmillä.

Åkerman korostaa, että rikkeet koskevat pientä vähemmistöä.

– Siellä on yrittäjiä, joilla ei mene kovin hyvin, ja ne joutuvat tätä harrastamaan. Tämä koskee vähemmistöä, joka mustamaalaa toimillaan koko ammattikunnan maineen.

Hänen mukaansa toinen erityisesti yöaikaan esiintuleva ongelma on, että rekkojen lasteja ei aina sidota vaaditulla tavalla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme