Mainos
Mainos

Oulussa järjestettiin historiallinen pappisvihkimys

Ouluun maahanmuuttajana tullut sudanilainen anglikaanisen kirkon diakoni vihittiin anglikaanisen kirkon kaavan mukaisesti papiksi. Vastaavaa vihkimystä ei ole Suomessa aiemmin toimitettu.

Oulun tuomiokirkossa on järjestetty historiallinen pappisvihkimys. Ouluun maahanmuuttajana tullut sudanilainen anglikaanisen kirkon diakoni Amos Manga vihittiin anglikaanisen kirkon kaavan mukaisesti papiksi. Vastaavaa vihkimystä ei ole Suomessa aiemmin toimitettu.

Perusteen luterilais-anglikaaniselle yhteistoiminnalle antaa vuonna 1996 allekirjoitettu ekumeeninen Porvoon sopimus. Se yhdistää Pohjoismaiden ja Baltian luterilaisia kirkkoja sekä Britannian ja Irlannin anglikaanisia kirkkoja.

Pappisvihkimyksen toimitti kaksi piispaa: anglikaanien Euroopan hiippakunnan piispa David Hamid ja Oulun evankelisluterilaisen hiippakunnan piispa Samuel Salmi.

Papiksi vihitty Amos Manga työskentelee tällä haavaa anglikaanien suomalaisessa kappeliseurakunnassa. Hän palvelee Oulun alueella asuvaa laajaa sudanilaisten yhteisöä. Hänen työalueensa ulottuu kuitenkin ympäri Suomea.

Amos Manga on syntynyt Sudanissa vuonna 1966. Hän muutti Suomeen kolme vuotta sitten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot