Mainos
Mainos

Oulussa puidaan rippipapin homopuheita

Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi ratkoo tänään Torniossa rippipapin puheista kehkeytynyttä kiistaa. Sovintoyrityksistä huolimatta muutamien rippikoululaisten vanhemmat eivät ole sulattaneet papin kommentteja.

Tornion seurakunnan rippikoululaiset väittävät, että heidän rippipappinsa on uhannut heitä helvetillä. Helvettiin on niputettu myös naispapit, homot ja lestadiolaiset.

Nuoria itkettäneen rippipapin sanotaan kertoneen, että homoseksuaalisuus on eläimellistä ja perverssiä ja että naispappeus johtaa homoseksuaalisuuteen.

Kirkkoherra Ari Juntunen on peräänkuuluttanut sovintoa. Yhteisessä tilaisuudessa rippipappi on jo pyytänyt oppilailta anteeksi sanomisiaan.

Osa vanhemmista allekirjoitti papin toimista kirjelmän kirkkoneuvostolle ja kirkkoherralle. Se saatettiin tiedoksi myös Oulun hiippakunnan tuomiokapitulille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme