Mainos
Mainos

Ouluun kaatopaikkakaasulla toimiva energialaitos

Yksi Euroopan ensimmäisitä kaatopaikkakaasuja hyödyntävistä laitoksista tuottaa noin tuhat megawattituntia sähköä vuodessa.

Ouluun rakennetaan kaatopaikkakaasulla toimiva mikroturbiinilaitos.

Laitos on Euroopan ensimmäisiä kaatopaikkakaasuja hyödyntäviä laitoksia ja se muuttaa Ruskon kaatopaikalta kerättävän kaatopaikkakaasun sähkö- ja lämpöenergiaksi.

Oulun jätehuollon rakennuttaman laitoksen on tarkoitus tuottaa noin 1000 megawattituntia sähköä vuodessa, mikä riittää kattamaan yli sadan nelihenkisen perheen vuosittaisen taloussähkön tarpeen. Mikroturbiinilaitoksen sähkö käytetään kuitenkin pääosin Ruskon jätekeskuksen omiin tarpeisiin.

Sähköllä lämmitetään muun muassa jätekeskuksen kiinteistöjä ja tehostetaan jätekeskuksen biokaasun talteenottoa. Tämä vähentää kaatopaikan aiheuttamia päästöjä ympäristöön.

Hanke kustantaa kokonaisuudessaan noin 400 000 euroa. Laitos on saanut kauppa- ja teollisuusministeriöltä avustusta 140 000 euron verran.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot