Mainos
Mainos

Outokummun veneturman tuomio pysyi hovioikeudessa

Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut Outokummussa tapahtuneen kolme ihmishenkeä vaatineen veneonnettomuuden tuomioita.

Hovioikeus piti Joensuun käräjäoikeuden tavoin onnettomuuteen syyllisenä 24-vuotiasta outokumpulaismiestä. Käräjäoikeuden miehelle määräämä kahden ja puolen vuoden ehdoton vankeusrangaistus jää näin voimaan.

Hovioikeus määräsi veneen kuljettajan maksamaan lisää vahingonkorvauksia uhrien omaisille, mutta vapautti hänet maksamasta korvauksia eräiden sairauskuluetuuksien menetyksestä.

Hovioikeus määräsi kuljettajan maksamaan myös lisää uhrien omaisten oikeudenkäyntikuluja. Asianosaiset vaativat hovioikeudessa vain vahingonkorvausten ja oikeudenkäyntikulujen laajentamista ja korottamista.
Onnettomuusveneen kuljettaja puolestaan esitti syytteen ja korvausvaatimusten hylkäämistä.

Onnettomuus sattui viime vuoden juhannusaattona Outokummun Pitkälahdessa, kun kaksi moottorivenettä törmäsi suurella nopeudella.

Kaksi pienemmässä veneessä ollutta miestä kuoli heti ja kolmas myöhemmin sairaalassa. Päälle ajaneessa isommassa veneessä oli törmäyshetkellä kahdeksan henkilöä, jotka kaikki putosivat veteen.

Selvitysten mukaan tuomittu kuljettaja ohjasi venettä yli kahden promillen humalassa. Törmäyspaikalla oli viiden kilometrin nopeusrajoitus, mutta veneen vauhti oli arviolta 60 kilometriä tunnissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme