Mainos
Mainos

Outotec haastoi Outokummun oikeuteen keksinnöstä

Teräsyhtiö Outokumpu ja teknologiayhtiö Outotec kiistelevät oikeuksista keksintöön. Outokummun mukaan kyse on siitä, kumpi on kehittänyt ferrokrominikkelin valmistusmenetelmän.

– Outokumpua vastaan nostetut vaateet ovat perusteettomia, ja aiomme puolustaa oikeuksiamme mahdollisessa oikeuskäsittelyssä, kertoo tiedotteessaan Outokummun lakiasiainjohtaja Kimmo Karihtala.

Ainetta käytetään ruostumattoman teräkseen valmistukseen. Outotec vahvistaa jättäneensä asiasta haastehakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen.

Outokumpu on hakenut keksinnölle patenttia. Outotec katsoo, että sen työntekijät ovat olleet kehittämässä menetelmää.

– Mielestämme keksintö ja siihen liittyvät patentit ovat Outotecin omaisuutta. Koska keksinnön avulla voidaan saavuttaa erittäin merkittäviä säästöjä ruostumattoman teräksen valmistuskustannuksissa, on kehitetty menetelmä Outotecille myös tulevaisuuden myynnin kannalta tärkeä, toteaa Outotecin teknologiajohtaja Kari Knuutila Outotecin tiedotteessa.

Teknologiayhtiö Outotec erkaantui teräsyhtiö Outokummusta vuonna 2006.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme