Mainos
Mainos

P-Pohjanmaan liitto haluaa Oulun lääniin kaksi hätäkeskusta

Pohjois-Pohjanmaan liitto haluaa Oulun lääniin kaksi hätäkeskusta, toisen Ouluun ja toisen Ylivieskaan. Toimialueena olisi Oulun eteläosan lisäksi myös Keski-Pohjanmaa. Liitto esittää käsityksensä lausunnossa hälytysaluejakotyöryhmän loppuraportista.

Työryhmän esittämä hälytysaluejako perustuu pääosin maakuntajakoon sekä ennen 1. syyskuuta 1997 voimassa olleeseen läänijakoon, liitto huomauttaa. Työryhmän ehdotuksen mukaan Oulun lääni on yhtenä hälytysalueena ja hätäkeskus on Oulussa. Hätäkeskushankkeen tavoitteena on luoda valtakunnallinen yhteinen hätäkeskusjärjestelmä. Työryhmän ehdotuksen mukaan Suomeen perustettaisiin viimeistään vuoteen 2010 mennessä 13 hätäkeskusta. Ne vastaisivat palo- ja pelastustoimelle, poliisitoimelle, sosiaali- ja terveystoimelle sekä osin rajavartiolaitokselle tulevien hätäilmoitusten vastaanotosta ja tarkoituksenmukaisesta yksiköiden hälyttämisestä. Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus piti kokouksensa Oulussa tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme