Mainos
Mainos

Pääesikunta tarkentaa ammuntojen ohjeita

Kranaatinheittimiä koskeva tilapäinen ampumakielto kumottiin tänään.

Pääesikunta tarkentaa kranaatinheitinammuntojen ohjeita ja koulutusta, jotta kaksoislataaminen voidaan estää tai havaita aiempaa paremmin. Ammuntojen turvallisuutta on selvitetty joulukuussa Rovajärvellä kaksoislatauksesta sattuneen onnettomuuden jälkeen. Turmassa kuoli yksi varusmies ja kuusi sai vammoja.

- Yksityiskohtaisella ohjeistuksella ja koulutuksella varmistetaan oikeat ja täsmälliset suoritukset. Käyttöön otetaan lisäksi latausharjoitusammukset, kerrotaan pääesikunnasta.

Kranaatinheittimien suurin sallittu tulinopeus lasketaan tilapäisesti yhteen laukaukseen 10 sekunnissa. Näin varmistetaan heitinryhmän oikea ja turvallinen toiminta kaikissa tilanteissa.

Kaikki kranaatinheitinammuntojen turvallisuuteen vaikuttavat asiat kerrataan kouluttavalle henkilökunnalle. Uudet ohjeet ja määräykset otetaan käyttöön kaikissa heitinkoulutusta antavissa joukoissa ennen ammuntojen jatkamista.

Harjoituksissa taataan ammuntaan osallistuville riittävä lepo ja varmistutaan heidän vireystilastaan vaativissa tehtävissä. Kranaatinheitinammunnoissa käytetään aina suojaliivejä sekä aktiivikuulosuojaimia.

Kranaatinheittimiä koskeva tilapäinen ampumakielto kumottiin tänään. Puolustusvoimain komentaja asetti heittimet ampumakieltoon heti Rovajärven turman jälkeen. Ammunnat alkavat uudelleen sitten, kun käsketyt turvallisuutta parantavat ja koulutusta tarkentavat toimet on tehty.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme