Mainos
Mainos

Pääesikunta: Varusmiehet vuosi vuodelta tyytyväisempiä

Viime vuonna syys- ja joulukuussa kotiutuneet varusmiehet ovat antaneet Puolustusvoimien loppukyselyssä kaikkien aikojen parhaat arvosanat, kertoo Pääesikunta.

Pääesikunnan kapteeni Ville Kostianin mukaan varusmiesten palvelusaikaa ja koulutusta kehitetään jatkuvasti varusmiesten palautekyselyjen avulla. 

– Lomamatkat ovat nykyään ilmaisia, myös päivärahaa on saatu korotettua ja koulutuksen sisältöä on uudistettu muun muassa simulaattoreilla. Myös liikuntakoulutusta on monipuolistettu ja sitä toteutetaan tasoryhmittäin. 

Pääesikunnan mukaan varusmiesten antama palaute on jatkuvasti parantunut. Noin 85 prosenttia varusmiehistä kertoo saaneensa myönteisiä kokemuksia palvelusajastaan. 

Kysely osoittaa myös maanpuolustustahdon pysyneen korkealla tasolla. Arvoasteikolla 1-5 maanpuolustustahdon keskiarvo on 4.

Palveluksen keskeyttäneiden määrä on laskenut viime vuosina. Heinäkuussa palveluksen aloittaneista varusmiehistä vajaa 15 prosenttia keskeytti palveluksen, kun vielä vuonna 2008 keskeyttäneiden osuus oli 19 prosenttia.

Varusmiesliiton puheenjohtaja Ville Blom pitää kyselyn tuloksia realistisina. Keskeyttämisprosenttia hän pitää kuitenkin edelleen aivan liian suurena.

– Eniten kehittämisvaraa on kutsuntamenettelyssä. Kyse on siitä, kuinka hyvin alokkaat ovat voineet valmistautua palvelukseen fyysisesti ja henkisesti. Tämä tarkoittaa esimerkiksi fyysisen kunnon kohottamista ennen palvelusta, Blom sanoo.

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme