Mainos
Mainos

Pääkaupungin vuokra-asuntotilanne kiristyy yhä - "Suomen asuntopolitiikasta puuttuu pitkäjänteisyys"

Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita pitää Suomen asuntopolitiikkaa hyvin lyhytjänteisenä.

MTV3.n Huomenta Suomessa vieraillut Viita on erityisen huolestunut vuokra-asuntotilanteesta pääkaupunkiseudulla.

- Pääkaupunkiseudulla tilanne on ollut hyvin vaikea jo pitkään. Vuosi 2009 oli niukka vuosi vuokra-asuntotuotannon kannalta, vuonna 2010 saatiin lähinnä välirahalla vuokra-asuntoja, jotka pysyvät 5 -10 vuotta vuokramarkkinoilla. Ei näytä siltä, että tämä olisi vakaata, pitkäjänteistä asuntopolitiikkaa, jossa vuokramarkkinatkin tulisivat tasapainoon, sanoo Viita.

Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtajan mukaan pääkaupunkiseudulla on ylivoimaisesti vähiten kohtuhintaisia vaihtoehtoja.

- Kaikista huonoimmassa asemassa ovat pienituloiset työntekijät, muun muassa palvelualoilla työskentelevät tuntuvat aina olevan väliinputoajia, Viita pohtii.

Viitan mukaan yhä kallistuvien vuokraneliöiden taustalla on useita eri asioita.

- Rakennuskustannukset ovat hyvin kalliita Suomessa ja maan hinta on kova. Valtio edellyttää, että kunnat antavat maata kohtuuhintaan ja kunnat puolestaan edellyttävät, että valtio antaa maata kohtuuhintaan. Lisäksi hintaan esimerkiksi pääkaupunkiseudulla vaikuttaa se, että alalla ovat samat toimijat.

(MTV3)

Katso Vuokralaiset ry:n Anne Viidan haastattelu: (Huomenta Suomi 22.6.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme