Mainos
Mainos

Pääkaupunkien johto Helsinkiin

Euroopan suurimpien kaupunkien johtajat kokoontuvat lauantaina Helsinkiin. Tapaamisen järjestää Euroopan neuvoston paikallis- ja aluehallinnon kongressi yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Kuntaliiton kanssa.

Tarkoituksena on koota yhteen EN:n 43 jäsenmaan pääkaupunkien johto keskustelemaan yhteistyön tiivistämisestä. Keskustelujen aiheina ovat pääkaupunkien suhteet valtion viranomaisiin, ympäröiviin alueiseen ja asukkaisiin.

Kokouksen avaavat Helsingin ylipormestari Eva-Riitta Siitonen ja EN:n paikallishallinnon kongressin puheenjohtaja Herwig van Staa. Euroopan paikallis- ja aluehallinnon kongressissa ovat mukana kaikki Euroopan neuvoston jäsenmaat. Se on jakautunut kahteen kamariin, joista toinen edustaa paikallishallintoa ja toinen alueita.

Kongressi pitää vuosittain yleiskokouksensa Ranskan Strasbourgissa. Sen tavoitteena on demokraattisten rakenteiden lujittaminen ruohonjuuritasolla erityisesti Euroopan uusissa demokratioissa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot