Mainos
Mainos

Pääkaupunkilaiset tyytyväisiä verohyötyihinsä

Helsingin Sanomien teettämästä tutkimuksesta ilmenee, että yleisimmin veroista kokevat hyötyvänsä helsinkiläiset.

Suurin osa pääkaupunkiseudun asukkaista uskoo saavansa hyötyä maksamistaan veroista. Suomen Gallupin tutkimuksen mukaan 56 prosenttia arvioi, että he saavat veroille vastinetta kunnallisissa palveluissa joko melko tai erittäin paljon.

Helsingin Sanomien teettämästä tutkimuksesta ilmenee, että yleisimmin veroista kokevat hyötyvänsä helsinkiläiset. Kolmen kunnan asukkaissa penseästi suhtautuvia on eniten Vantaalla.

Kyselyssä kaksi kolmesta opiskelijasta arvioi saavansa veroilleen hyvin vastinetta. Sitä vastoin yrittäjien niukka enemmistö ei näytä verohyötyihin uskovan.

Vihreiden ja sosiaalidemokraattien kannattajat näyttävät pitävän veronmaksua palkitsevimpana. Eniten epäileviä on ruotsalaisen kansanpuolueen, kokoomuksen ja vasemmistoliiton riveissä.

Kyselyn perusteella tyytyväisin ikäryhmä on 35-49-vuotiaat. Elämänvaiheen perusteella ryhmiteltynä kaikkein tyytyväisempiä ovat silti kotona vanhempien luona asuvat nuoret. Myös selvä enemmistö puolison ja lasten kanssa asuvista perheellisistä on tyytyväinen veroilla saamiinsa kunnallisiin palveluihin.

Tutkimusta varten haastateltiin joulukuussa tuhatta yli 18-vuotiasta. Vastaajat asuvat Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme