Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudulla jo 5000 valkoposkihanhea

Valkoposkihanhien määrä pääkaupunkiseudulla on kasvanut reippaasti ja kasvaa yhä, koska rannikolla on tilaa pesinnöille ja laidunnukseen sopivia nurmikenttiä riittää.

Pääkaupunkiseudun valkoposkihanhet laskettiin viikonloppuna ja ennakkotietojen mukaan niitä on nyt noin 5000. Lintuja on tuhat enemmän kuin vuosi sitten ja kannan odotetaan kasvavan edelleen.

- Pääkaupunkiseutu tarjoaa valkoposkihanhille sellaisen elinympäristön, että en näe mitään estettä sille, ettei ne lisääntyisi vielä tästäkin, arvioi ylitarkastaja Timo Asanti Suomen ympäristökeskuksesta.

Nykyisellä kasvuvauhdilla lintuja on jo kahden vuoden kuluttua yli 10 000. Kaupunkilaisissa puistoja ja rantoja kansoittavat linnut herättävät vastakkaisia mielipiteitä: toiset ovat ihastuneita komeaan lintuun, toisten mielestä lintujen jätökset pilaavat nurmien ja rantojen virkistyskäytön. Ylitarkastaja Asantin mukaan linnun uloste ei ole kuitenkaan vaarallista ihmisen terveydelle.

Jos linnut halutaan pois esimerkiksi piha-alueelta, uimarannalta tai raviradalta, hätistäminen on suositeltava keino, kerrotaan Suomen ympäristökeskuksesta.

Tällä hetkellä valkoposkihanhi on kotiutunut Suomen rannikkoalueille, mutta ajan myötä sen odotetaan leviävän koko maahan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.09.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme