Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudulla jo satoja romanikerjäläisiä

Romanikerjäläisten määrä kasvaa viikoittain.

Helsingin Diakonissalaitoksen palvelualuejohtaja Pekka Tuomolan arvion mukaan pääkaupunkiseudulla on tällä hetkellä noin 200-300 romanikerjäläistä, kun heitä helmikuun puolivälissä oli noin 100.

– Tiedossa on, että Romaniasta tulee romaneja pikkubusseilla viikoittain lisää. Viime vuonna pääkaupunkiseudulla oli enimmillään noin 500 romanikerjäläistä, Tuomola kertoo MTV3 Uutisille.

Romanikerjäläisille suunnatussa tukikeskus Hirundossa asioi tällä hetkellä päivittäin noin 60-70 romanikerjäläistä.

Tuomolan mukaan nyt Suomeen tulevista romaneista noin 90 prosenttia on Romaniasta, loput tulevat Bulgariasta ja muista maista.

– Bulgarialaiset romanit tulevat perhekunnittain omilla autoilla, mutta vasta sitten kun lasten koulu on loppunut eli kesän ajaksi. Romanian romanit tulevat puolestaan pikkubusseilla ilman lapsia.

Tuomolan arvion mukaan suurin osa romaneista lähti pois Suomesta keskitalven ajaksi.

– Joitakin kymmeniä vietti täällä koko talven. Ehkä noin kymmenkunta romania asui myös keskitalven kadulla. Kylmät säät ovat näkyneet erilaisina terveysongelmina, lähinnä vilustumisina ja tulehduksina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme