Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudulla rakennetaan, muualla talot tyhjenevät

Rakennusteollisuus arvioi, että Suomen kunnista jopa neljäsosassa rakentaminen on käytännössä lähes pysähtynyt. Pääkaupunkiseudulla rakennustyömaita riittää, kun taas moni muuttotappiokunta taistelee tyhjilleen jääneiden asuntojen kanssa.

Pääkaupunkiseudulla työmaita riittää, kun väki muuttaa etelään töiden perässä. Rakennusliikkeillä piisaa töitä uusien toimitilojen, asuntojen ja palvelujen rakentamisessa.

Etelä-Suomesta Oulun seudulle kulkee kapea vyöhyke, joka houkuttelee ihmisiä. Sen sijaan idässä, lännessä ja pohjoisessa kärsitään muuta maata enemmän muuttotappiosta.

Itäisellä Uudellamaalla sijaitseva Ruotsinpyhtään kunta on 3 000 asukkaan koti. Rakentaminen kunnassa on vähäistä, uusia asuntoja nousee 1-2 talon vuosivauhtia. Vaikka kirkonkylää - ruukkia - on entistetty, kunnalla on ristinään kasvava määrä tyhjiä kerrostalo-asuntoja.

- Tämmöisessä pienessä maalaispitäjässä, joka perustuu tämmöiseen pienasumiseen, kerrostalojen kysyntä ei ole erinomaisen suuri. 10 tyhjää asuntoa ei sinänsä vielä kaada tätä taloutta, mutta pikkuhiljaa se tietysti muodostuu ongelmaksi, koska ei tällaista korjausrahareserviä pysty keräämään, kertoo Ruotsinpyhtään kunnanjohtaja Risto Nieminen.

Rakennusteollisuus laskee, että Suomen kunnista jopa neljäsosassa uudisrakentaminen on lähes pysähtynyt.

- Rakentaminen on erinomaisen tärkeä ja hyvä mittari sille, kuinka vireätä talouselämä ja toiminta yleensä kunnassa on, sanoo toimitusjohtaja Terho Salo Rakennusteollisuuden keskusliitosta.

Rakennusliikkeet eivät tahdokaan tulla pienillä paikkakunnilla toimeen, siksi ne osallistuvat pääkaupunkiseudulla yksittäisiin projekteihin esimerkiksi alihankkijoina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme