Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudulla useita linja-autovuoroja peruttu Nobinan lakon takia

Pääkaupunkiseudulla useita linja-autovuoroja on peruttu bussiyhtiö Nobinan työnseisauksen takia. HSL kehottaa matkustajia seuramaan HSL:n somekanavia ja verkkosivuja, joihin vuorojen perumiset päivitetään. Työnseisaus alkoi kello kolmelta yöllä, ja sen on tarkoitus jatkua vuorokauden.

Työnseisaus koskee ainoastaan Nobinan liikennöimiä vuoroja. HSL:n tiedottajan Tapio Tolmusen mukaan Nobina liikennöi noin 50 linjaa, eli sillä on merkittävä osuus HSL:n liikenteestä.

HSL sai kuulla Nobinan mielenilmauksesta eilen kello kuuden–seitsemän aikaan illalla, ja tieto tuli HSL:lle yllätyksenä.

– Toivomme matkustajilta kärsivällisyyttä. Matkustajien kannattaa varata tavallista enemmän aikaa matkantekoon ja varautua henkisesti siihen, että häiriöitä joka tapauksessa on, Tolmunen sanoo. 

IS: Toimitusjohtajan mukaan työnseisaus on laiton

Roihupellon varikon pääluottamusmies Auror Kiseri kertoi eilen illalla Ilta-Sanomille, että ulosmarssiin johtaneet tapahtumat saivat alkunsa tiistaina.

– Erästä pääluottamusmiestä ei päästetty neuvotteluihin mukaan työntekijän tukihenkilöksi ja hänet poistettiin huoneesta voimakeinoin. Siksi järjestämme mielenilmauksen, hän sanoo lehdelle.

Mieltään osoittavat työntekijät kertovat ilmoittaneensa asiasta työsuojeluvaltuutetulle, mutta Nobinan toimitusjohtaja Tom Ward kertoo kuulleensa asiasta vain huhuja, Ilta-Sanomat kertoo. Hän kutsuu työnseisausta laittomaksi.

Wardin mukaan mielenilmaukseen johtaneet tapahtumat eivät ole menneet aivan niin kuin pääluottamusmiehet esittävät. Ward sanoo lehdelle, ettei työnantaja ole yrittänyt estää luottamusmiesten työntekoa.

– Se ei pidä paikkaansa. Köysikujan varikolla on ollut normaali esimies–alainen -palautekeskustelu. Luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu vaativat päästä mukaan keskusteluun.

Wardin saaman tiedon mukaan tilanteessa ei ole käytetty voimakeinoja. Sitä hän pitää kuitenkin totena, että tunteet kuumentuivat molemmin puolin.

– Liikennejohtaja puhui tilanteesta luottamusmiehen kanssa ja kysyi, että käytiinkö sinun päälle. Ei kuulemma käyty. Tällaisissa tapauksissa on aina virallisia selityksiä ja epävirallisia selityksiä, toimitusjohtaja sanoo lehdelle.

STT ei ole tavoittanut Kiseriä tai Wardia kommentoimaan asiaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme