Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudulle kaavailtu suurkunta - uhka vai mahdollisuus?

Suunnitelma pääkaupunkiseudun suurkunnasta herättää epäluuloja ja hämmennystä, vaikka koko esityksen mahdollisia etuja tai haittoja ei vielä voida kuin vasta arvailla. Tässä vaiheessa pääkaupunkiseudun suurkunta saa vihreää valoa lähinnä Helsingin kaupungilta.

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen ihmettelee, miten kuntajakoesitys laittoi äkisti jäihin muun muassa asumista ja maankäyttöä koskevan metropolilainsäädännön valmistelutyön.

Suurkunta suunnitteluasteella

Pääkaupunkiseudun suurkunta on toistaiseksi vasta piirustus.

Helsingin seudulle synergiaa on ollut aikaisemmin määrä luoda erillisellä metropolilainsäädännöllä.

Nyt metropolilainsäädännön laatiminen saakin odottaa. Sen valmistelun edelle menee juuri käyntiin polkaistu kuntarakenneuudistusta koskeva keskustelu.

Hallituksen on määrä kertoa huhtikuussa, miten rakenneuudistusta ryhdytään toteuttamaan. Sitä ennen virkamiessuunnitelmat kiertävät kunnissa arvioitavina.

Kuntaliitossa poliittisia suuntaviivoja toivottiin jo nyt, mutta turhaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot