Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudulle reilu 100 syyrialaispakolaista

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginjohtajat ovat sopineet alustavasti Syyriasta tulevien pakolaisten määristä.

Esityksessä pääkaupunkiseudulle otettaisiin vastaan yhteensä 105 syyrialaista, joista Helsinkiin 50, Espooseen 25, Vantaalle 20 ja Kauniaisiin 10.

Pakolaisten vastaanotosta on neuvoteltu yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Kaupunkien ja ELY-keskuksen välillä solmittavan pakolaisten vastaanottamista koskevan sopimuksen tarkistaminen etenee kaupunkien päätöksentekoon lähiaikoina.

Yhteensä 1050 pakolaista vuoden 2014 aikana

Viime syyskuussa valtioneuvosto päätti 500 syyrialaispakolaisen vastaanottamisesta Suomeen osana kansainvälistä vastuunkantoa Syyrian pakolaisten humanitaarisen tilanteen auttamiseksi. 

Kokonaisuutena Suomen pakolaiskiintiö on vuonna 2014 väliaikaisesti 1050 henkilöä viime vuosien 750 henkilön sijaan.

Saadun tiedon mukaan ensimmäiset syyrialaiset saapunevat Suomeen aikaisintaan tulevana syksynä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot