Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudun asukkaiden vesi Vantaanjoesta

Pääkaupunkiseutu aloittaa tänään raakaveden ottamisen Vantaanjoesta. Pääkaupunkiseudulle raakavettä tuova Päijännetunneli on pois käytöstä peruskorjauksen vuoksi.

Korjaustyöt on tarkoitus saada valmiiksi vuoden loppuun mennessä. Helsingin Vesi vakuuttaa, että pääkaupunkiseudun talousveden laatu pysyy hyvänä.

- Kun tiedetään, että tällainen operaatio on tehty ja käytetään Vantaanjoen vettä, niin siitä tulee mielikuvakysymys. Saattaa käydä niin, ettei vesi ole yhtä raikasta ihmisten mielestä, arvelee Helsingin Veden toimitusjohtaja Jukka Piekkari.

Piekkarin mukaan osin näin saattaa ollakin, varsinkin kesäaikana, jolloin Vantaanjoen vesi ei ole ihan yhtä viileää kuin Päijänteen vesi.

Vedenlähde vaihtuu suuressa osassa Helsinkiä loppuviikon aikana. Länsi-Helsinki, Vantaa ja Espoo käyttävät toukokuun puoliväliin asti Silvolan tekoaltaasta ammennettavaa Päijänteen vettä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme