Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudun bussiliikennettä uhkaa taas lakko

Kiistan syynä on työaikoja ja työsuhteiden pilkkomista koskeva erimielisyydet.

Pääkaupungin bussiliikennettä uhkaa lakko tiistaiaamuna. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla liikennöivät Concordia- ja Connex-yhtiöiden henkilöstö aloittaa työnseisauksen tiistaiaamuna, ellei sitä ennen päästä työntekijöitä tyydyttävään neuvotteluratkaisuun.

Kiistan syynä on työaikoja ja työsuhteiden pilkkomista koskeva erimielisyydet.

Pääkaupunkiseudun bussit olivat lakossa viimeksi syyskuussa, jolloin Helsingin kaupungin liikennelaitoksen henkilöstöjärjestöt osoittivat mieltää HKL:n ja Suomen Turistiauton bussiliikennetoimintojen yhdistämistä vastaan.

Kesäkuussa bussiliikennettä uhannut yksityisten bussiyritysten tukilakko peruuntui, kun kiistan osapuolet Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto ja Helsingin Palveluauto Oy hyväksyivät valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen sovintoesityksen.

SAK:laisen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n tukilakon syynä oli kiista on inva-autojen kuljettajia koskevat työehdot Helsingin Palveluauto Oy:ssä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme