Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudun ilma suhteellisen puhdasta

YTV:n mukaan rikkidioksidin, hiilimonoksidin ja lyijyn pitoisuudet ovat laskeneet merkittävästi 20 viime vuoden aikana.

Pääkaupunkiseudun ilma on suhteellisen puhdasta verrattuna ilmanlaatuun muilla Euroopan metropolialueilla. Ilmanlaatu on YTV:n mittausten mukaan yleisimmin hyvä tai tyydyttävä.

Useimpien ilman epäpuhtauksien pitoisuudet ovat pysyneet ennallaan tai nousseet vain vähän, vaikka asukas- ja liikennemäärät sekä energiantuotanto ovat kasvaneet seudulla voimakkaasti.

Ajoittain hiukkasten ja typpidioksidin pitoisuudet kohoavat kuitenkin haitallisen korkeiksi vilkkaasti liikennöityjen teiden läheisyydessä sekä pientaloalueilla. Samoin raja-arvot ylittyvät Helsingin keskustassa ja suurten väylien varsilla. Eniten hengitysilman laatuun vaikuttavat liikenteen päästöt.

Otsonipitoisuudet ovat korkeita keväisin ja kesäisin etenkin taajamien ulkopuolella. Suomen pitoisuuksia nostaa otsonin kaukokulkeutuminen muualta Euroopasta.

Rikkidioksidin, hiilimonoksidin ja lyijyn pitoisuudet ovat laskeneet merkittävästi 20 viime vuoden aikana. YTV:n mukaan ne eivät ole enää merkittävä ongelma.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme