Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne ontuu pahasti

Raideliikenneongelmien lisäksi viime kuukausina myös bussit ovat olleet jatkuvasti myöhässä. Liikennesotkua ei helpota se, että pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä järjestää kaksi omia etujaan ajavaa organisaatiota.

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne takkuaa pahemman kerran. Eniten linjoja myöhästyttävät suuret tietyöt. Akuuttia lääkettä ei liikennesotkuun ole.

- Helpotusta haetaan muun muassa joukkoliikennekaistoista sekä Helmi-järjestelmästä, joka antaa joukkoliikenteelle liikennevaloetuuksia, sanoo johtava liikennetutkija Seppo Haataja Helsingin kaupungin liikennelaitokselta HKL:ltä.

Toinen kiusallinen ongelma on puutteellinen poikittaissuunnassa kulkeva joukkoliikenne kaupunkien välillä. Tähänkään ei ole luvassa tuntuvia parannuksia lähiaikoina.

- Poikittaisliikenne on haaste sekä normaalissa henkilöautoliikenteessä että joukkoliikenteessä. Tarvitsemme parempia bussiyhteyksiä ja raideyhteyksiä, luettelee yhteistyöjohtaja Hannu Penttilä Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnasta YTV:ltä.

Ongelmia pahentaa entisestään se, että niitä yrittää ratkaista kaksi erillistä organisaatiota, Helsingin liikenteestä vastaava HKL ja seutuliikenteestä vastaava YTV. Molemmat ajavat omia etujaan, jolloin tulos koko alueen kannalta on tehoton.

- Kyllähän toki enemmin tai myöhemmin olisi syytä mennä siihen suuntaan, että joukkoliikennettä suunnittelee ja tilaa vain yksi organisaatio, sanoo Penttilä.

Toistaiseksi HKL ja YTV eivät ole saman katon alle mahtuneet. Ja kun julkinen liikenne ontuu, pääkaupunkiseutua tuskin voidaan pitää toimivana metropolina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot