Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen harkitaan kameravalvonta

Kameravalvonnalla halutaan parantaa joukkoliikenteen turvallisuutta. Erityistä huomiota turvallisuutta pohtivassa selvityksessä kiinnitetään terminaaleihin ja pysäkkeihin.

Valvontakameroiden käyttö liikennevälineissä on yksi harkinnassa oleva keino pääkaupungin joukkoliikenteen turvallisuuden parantamiseksi. Asian selvittämistä ehdotetaan joukkoliikenteen turvallisuusstrategiassa, joka on valmistunut YTV:n, HKL:n ja VR:n aloitteesta.

Erityistä huomiota kiinnitetään joukkoliikenneterminaalien ja pysäkkien turvallisuuteen. Tämä toteutetaan muun muassa siten, että henkilökunta näkyy yhä enemmän terminaaleissa. Myös matkustajille on tarkoitus laatia toimintaohjeet mahdollisten vaaratilanteiden varalle.

Lisäksi kehitetään yhteiset mittarit vahingontekojen, järjestyshäiriöiden ja väkivaltatilanteiden tilastoimiseksi.

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen turvallisuusstrategian ovat YTV:n, HKL:n ja VR:n lisäksi allekirjoittaneet Suomen paikallisliikenneliitto, Ratahallintokeskus, poliisi sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot