Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen harkitaan kameravalvonta

Kameravalvonnalla halutaan parantaa joukkoliikenteen turvallisuutta. Erityistä huomiota turvallisuutta pohtivassa selvityksessä kiinnitetään terminaaleihin ja pysäkkeihin.

Valvontakameroiden käyttö liikennevälineissä on yksi harkinnassa oleva keino pääkaupungin joukkoliikenteen turvallisuuden parantamiseksi. Asian selvittämistä ehdotetaan joukkoliikenteen turvallisuusstrategiassa, joka on valmistunut YTV:n, HKL:n ja VR:n aloitteesta.

Erityistä huomiota kiinnitetään joukkoliikenneterminaalien ja pysäkkien turvallisuuteen. Tämä toteutetaan muun muassa siten, että henkilökunta näkyy yhä enemmän terminaaleissa. Myös matkustajille on tarkoitus laatia toimintaohjeet mahdollisten vaaratilanteiden varalle.

Lisäksi kehitetään yhteiset mittarit vahingontekojen, järjestyshäiriöiden ja väkivaltatilanteiden tilastoimiseksi.

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen turvallisuusstrategian ovat YTV:n, HKL:n ja VR:n lisäksi allekirjoittaneet Suomen paikallisliikenneliitto, Ratahallintokeskus, poliisi sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme