Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudun juomaveden laadussa ei vikaa

Moni pääkaupunkiseudun asukas on ihmetellyt viime päivinä juomavetensä outoa makua.

Poikkeava maku johtuu veden normaalia korkeammasta lämpötilasta ja siitä, että se on kesälomien jäljiltä seissyt putkistoissa. Helsingin veden mukaan veden laadussa ei ole vikaa.

Poikkeava maku johtuu lähinnä siitä, että noin miljoonan asukkaan käyttövesi tulee Päijänne-tunnelin remontin takia tällä hetkellä Vantaanjoesta.

Päijänteen vesi voidaan ottaa syvemmältä, ja näin se on huomattavasti viileämpää kuin nyt juomalasiin valuva Vantaanjoen vesi.

- Kun vesi lämpenee, niin erilaiset maut ja hajut tulevat ehkä paremmin asiakkaalla esille. Tähän auttaa, jos vettä laittaa jääkaappiin, opastaa laboratoriopäällikkö Kirsi Hiillos.

Juomaveden outo maku johtuu paikoin myös veden vähäisestä käytöstä. Lomailevat ihmiset eivät ole kuluttaneet vettä samaan tahtiin kuin muulloin, ja näin se on päässyt seisomaan putkistoissa. Yleensä tilanne kuitenkin korjaantuu, kun vettä juoksutetaan.

Päijänne-tunneli on näillä näkymin pois käytöstä vuoden loppuun saakka.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme