Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudun kutuvedet tutkitaan

Pääkaupunkiseudun vesillä tehdään paraikaa silakan, ahvenen, kuhan ja kuoren poikaskartoitusta. Ensimmäistä kertaa tutkitaan nyt kalojen tärkeimmät lisääntymisalueet ja miten ihmisten aiheuttamat saasteet vaikuttavat niihin.

Riista- ja kalataloudentutkimuslaitoksen kalanpoikastarkkailu on osa laajempaa Velmu-tutkimusta. Pääkaupunkiseudun vesille on sijoitettu 50 tutkimuslinjaa, jotka käydään läpi kesäkuun loppuun mennessä.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tutkija Antti Lappalainen kertoo, että pahin kalojen vihollinen on ollut ja on edelleen ihminen.

- Maatalous on se yksi tärkeimpiä tekijöitä näistä kotimaisista kuormituslähteistä ja Helsingin edustan sisälahdilla on historiallista rasitetta myös koska aikoinaan tänne on laskettu jätevedet näihin sisälahtiin, se on tosin 80-luvun paikkeilla lopetettu.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 28.06.2008)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot