Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudun ruuhkamaksuille vihreää valoa

Hallituksesta näytetään vihreää valoa sekä pääkaupunkiseudun ruuhkamaksuille että yksityiselle väylärahoitukselle.

Tuore liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) kertoo, että hän kannattaa ruuhkamaksujen käyttöönottoa pääkaupunkiseudulla. Kyllösen mukaan ruuhkamaksuilla voisi vähentää päästöjä ja parantaa liikenneturvallisuutta.

–Jos emme pysty pääkaupunkiseudulla rakentamaan sellaista mallia, joka vähentää liikkumista yksityisautoilla, niin missä me voimme sen tehdä?, kysyy Kyllönen.

Kyllösen mukaan Helsingin seudun kaupunkien pitäisi olla itse aktiivisia ruuhkamaksuasiassa. Hän toivoo, että maksuja ei lähdettäisi sanelemaan ylhäältä päin.

Uusi liikenneministeri Kyllönen suhtautuu myönteisesti myös väylähankkeiden rahoittamiseen yksityisin varoin. Hän arvioi, että valtion budjettirahat eivät enää riitä rapistuvan väyläverkon ylläpitoon.

Kyllönen pitää mahdollisena, että valtio perustaa oman rakennusyhtiön Valtion Infra Oy:n. Aiemmin on arvioitu, että yhtiön avulla voitaisiin säästää rahaa suurissa väylähankkeissa. Säästöä on perusteltu sillä, että rakennuskustannukset olisivat alhaisempia valtiolla kuin yksityisellä sektorilla.

Ruuhkamaksut ja väylärahoitus tulevat käsittelyyn elokuussa, kun hallitus alkaa valmistella liikennepoliittista selontekoa.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme