Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudun ruuhkamaksusta jatkoselvitys

Helsingin seudun ruuhkamaksusta laaditaan lisäselvitykset ensi vuoden loppuun mennessä.

Hallituksen liikenne- ja viestintäpoliittinen ministerityöryhmä tarkastelee erityisesti ruuhkamaksun vaikutuksia elinkeinoelämälle, yhdyskuntarakenteelle ja sosiaaliselle tasa-arvolle. Lisäksi ruuhkamaksun tavoitteet selkiytetään ja oikeudellinen asema, kuten maksut ja verot, selvitetään.

Helsingin seudun ruuhkamaksuselvitys valmistui kesäkuussa ja siitä annettiin noin 50 lausuntoa.

Lausunnoissa katsottiin, että ruuhkamaksulla kerättävät tulot tulisi palauttaa alueelle. Tuloja ehdotettiin käytettäväksi joukkoliikenteen rahoittamiseen, liikennejärjestelmän ylläpitoon ja kehittämiseen, kävelyn ja pyöräilyn kehittämiseen ja liikkumisen ohjausjärjestelmien kehittämiseen.

Myös valtakunnallista paikantamiseen perustuvaa liikenteen verotusta eli kilometrimaksua tulisi lausuntojen mukaan selvittää ruuhkamaksun rinnalla tai sen sijasta.

Ruuhkamaksuselvityksen jatko tullaan liittämään kiinteämmin osaksi käynnissä olevaa Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelmaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme