Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudun suurkaupunki jakaa mielipiteet

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten yhdistämistä vastustetaan eniten Espoossa. Myönteisimmin liitokseen suhtautuvat vantaalaiset.

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten mahdollinen yhdistäminen suurkaupungiksi jakaa alueen asukkaiden mielipiteet kutakuinkin tasan. Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän mielipidetiedustelun mukaan 46 prosenttia pääkaupunkiseudun asukkaista vastustaa ja 44 prosenttia kannattaa ajatusta suurkunnasta.

Mielipidetutkimus tehtiin 12.-20. joulukuuta. Puhelinhaastatteluja tehtiin kaikkiaan tuhannelle 18 vuotta täyttäneelle helsinkiläiselle, espoolaiselle ja vantaalaiselle. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttia kumpaankin suuntaan.

Itsenäisyyttään kannattavat erityisesti espoolaiset, joista 36 prosenttia on kuntien yhdistämisen kannalla. Espoolaisista liitosta vastustaa 56 prosenttia ja 8 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

Myönteisimmin liitokseen suhtautuvat vantaalaiset. Heistä puolet olisi valmiita suurkaupunkiin ja 40 prosenttia on sitä vastaan.

Helsingissä yhdistämisen puolesta liputtaa 46 prosenttia ja sitä vastustaa 43 prosenttia asukkaista. Mielipidettään ei osannut sanoa 11 prosenttia asukkaista.

Iäkkäämmät vastaajat suhtautuivat yhdistymiseen kaikkiaan myönteisemmin kuin nuoremmat. Yli 64-vuotiaista puolet kannattaa kaupunkien yhdistymistä, kun 18-24-vuotiaista 68 prosenttia vastustaa sitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme