Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudun vesilintukanta elpyi

Pääkaupunkiseudulla minkkien ja supikoirien tehopyynti on nostanut vesilintukannan kasvuun.

Pääkaupunkiseudun lintukosteikoilla vuoden jatkunut minkkien ja supikoirien tehopyynti on tuottanut hyvän tuloksen. Tutkija Pekka Rusanen Suomen ympäristökeskuksesta kertoo, että tehopyyntialueilla poikuekoot ovat suurentuneet ja poikueita on enemmän. Metsästäjille riittää töitä jatkossakin, sillä jo yksi minkki saa lintualueella suurta tuhoa aikaan.

Tehokkaampia pyydyksiä


Espoon Suomenojalla ja Laajalahdella, Helsingin Viikissä ja Sipoon Östersundomissa saatiin ensimmäisenä pyyntikautena saaliiksi yhteensä sata supikoiraa ja 12 minkkiä. Supikoiran metsästys onnistui paremmin kuin minkin ja nyt metsästäjät yrittävätkin kehitellä tehokkaampia minkkipyydyksiä.

Luonnossa liikkuvat minkit ovat pääosin tarhakarkulaisia. Esimerkiksi viime viikon kaltaisten tarhaiskujen jäljiltä saattaa luontoon jäädä joitakin yksilöitä. Saaristossa minkki voi tuhota helposti koko luodon linnuston.
Minkkien ja supikoirien tehopyynti jatkuu pääkaupunkiseudun lintukosteikoilla vielä vuoden. Jo nyt tulokset näyttävät niin hyviltä, että tehopyynnin laajentamista koko maahan harkitaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.09.2003).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot