Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudun villitys: kuusi kotiovelle

Monelle kaupunkilaiselle kerrostaloasujalle joulukuusen hankkiminen aiheuttaa päänvaivaa. Kuinka saada kuusi kodin koristukseksi, kun ei omista autoa saatikka sahaa tai muita tarvittavia työkaluja?

Yksi vaihtoehto on raahata joulukuusta julkisissa liikennevälineissä, kunhan katsoo, etteivät neulaset osu vieressä istuvan silmiin. Helsingin seudun liikenteen matkustajapalvelujen päällikön Pirkko Lennon mukaan HSL:n säännöt eivät kiellä kuusen kuljetusta julkisissa.

– Joulukuusi on kuten mikä tahansa iso matkatavara. Se ei saa haitata muita matkustajia, enkä suosittele kuljettamaan sitä ruuhka-aikaan. Jos on hyvin tilaa ja kuljettaja sallii kuusen tuomisen kyytiin, ei siihen ole estettä, Lento sanoo.

Helpoin ratkaisu: kuusi kotiovelle

Vielä helpommaksi kuusen hankkiminen muuttuu, jos sen tilaa kotiovelle. Pääkaupunkiseudulta löytyy useita yrittäjiä, jotka tarjoavat kuusen kotiinkuljetusta. Espoolaiselta Tähtikuusi Oy:ltä tilataan tänä vuonna koteihin satoja kuusia.

Espoolaiselta Joulukuuset.net -palvelulta kotiin on tilattu noin sata kuusta ja keravalaiselta Metsämanialta muutamia.

Tähtikuusi tarjoaa asiakkailleen kuusipaketin: kuusi sahataan valmiiksi, tuodaan sisään, laitetaan jalkaan ja ensimmäiset vedetkin kaadetaan jalkaan. Joulukuuset.net tarjoutuu myös noutamaan kuusen pois, mutta toistaiseksi tätä palvelua ovat käyttäneet vain yritykset.

Useimmiten kotiin halutaan kuusiyrittäjien kokemuksen mukaan suomalainen, noin kaksimetrinen metsäkuusi. Satunnaisia kyselyitä tulee tätä korkeammista tai matalammista kuusista tai erikoisemmista lajikkeista, kuten serbiankuusista tai pihdoista.

Tähtikuusen toiminta rajoittuu Kehä kolmosen sisäpuolelle, mikä omistaja Antti Hellströmin mukaan on myös kuusitoimitusten parasta markkina-aluetta.

– Ihmiset haluavat palvelua. Pääkaupunkiseudulla kun asutaan kerros- tai rivitaloissa, niin ei aina omisteta edes sitä kuusen katkaisemiseen tarvittavaa sahaa. Ihmiset kaipaavat vaivattomuutta, Hellström sanoo.

Vilkkainta kuusten kotiinkuljetusten aikaa on kuluva viikko ja ensi viikon alku.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme