Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseudun yhteistyö vauhdittui

Pääkaupunkiseudun kaupungit ryhtyvät tiiviimpään yhteistyöhön. Visiot ulottuvat jopa vuoteen 2050 asti.

Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen laativat ensi vuoden loppuun mennessä yhteisen maankäyttöohjelman, joka perustuu vuoteen 2050 ulottuvaan visioon. Kaupungit ryhtyvät tiiviimpään yhteistyöhön myös asuntotuotannon suunnittelussa ja joukkoliikenteen järjestämisessä.

Esitykset sisältyvät pääkaupunkiseudun neuvottelukunnan yhteistyösopimukseen, jonka kaupungit hyväksyivät tänään.

Sopimukseen on listattu kymmeniä lähivuosien hankkeita, mm. yhteispalvelujen laajentaminen. Palvelujen yhteiskäyttöä on tarkoitus laajentaa vaiheittain ja erityisesti kaupunkien raja-alueilla. Palveluissa yhteiskäytön tarvetta on mm. terveydenhuollossa ja opetuksessa.

Neuvottelukunta aikoo myös selvittää vesi- ja viemärilaitosten yhdistämismahdollisuudet. Tämän vuoden aikana aiotaan lisäksi tutkia, voiko kaupungeille perustaa yhteisen hankintayksikön.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot