Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseutu, Oulu, Tampere ja Turku vetivät muuttajia

Maassamuutto kuntien välillä koko Suomessa oli 113500 henkeä, missä on yli 7000 hengen kasvu viime vuodesta.

Pääkaupunkiseutu, Oulu, Tampere ja Turku houkuttelivat eniten muuttajia vuoden alkupuoliskolla. Ulkomailta Suomeen muutti 2100 henkeä enemmän kuin maasta muutti pois. Tämä nettosiirtolaisuus kasvoi 250:llä. Pääkaupunkiseudun muuttovoitto oli alkuvuonna yli 3000 henkeä, missä on tuntuva kasvu vuodesta 1997. Helsingin muuttovoitto oli noin 1500 henkeä, mutta silti pääkaupungin väestönkasvu hidastui. Oleellinen osa eli kolmannes Helsingin muuttovoitosta tuli ulkomailta.

Espoon rajusti kasvanut 1300 hengen muuttovoitto kertoo, että pääkaupunkiseudulle muutto on painottumassa nyt Espoon alueelle. Vantaan muuttovoitto oli 500 asukasta. Kotimaan sisäisen muuttovoiton kärkikuntia olivat myös Oulu (lähes 700 lisäasukasta), Tampere (500) ja Turku (400). Muuttovoitto ulkomailta on tarpeen, sillä ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Suomessa syntyi vain 28700 lasta. Määrä on meillä koko 1900-luvun pienin.

Väestönmuuttoa ja syntyvyyttä koskevat tiedot perustuvat Tilastokeskuksen ja Väestörekisterikeskuksen tilastoihin.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme