Mainos
Mainos

Pääkaupunkiseutu vetää nuoria ja koulutettuja

Muuttointo pääkaupunkiseudulle on viime vuosina kiihtynyt ennätyslukemiin. Helsinki onkin nyt yksi Euroopan nopeimmin kasvavista kaupungeista Düsseldorfin ja Lissabonin rinnalla. Helsinkiin ympäristöineen muuttaa erityisesti akateemisen tutkinnon suorittaneita ihmisiä. Kokonaisuutena Uusimaa saa muuttovoittoa kaikista muista ryhmistä paitsi eläkeläisistä.

Muuttajat saapuvat usein aluksi pääkaupunkiseudulle. Erityisesti hyvätuloiset siirtyvät monasti sittemmin muihin Uudenmaan lähikuntiin esimerkiksi halpojen tonttien vuoksi. Vuoden 1950 jälkeen Uusimaa on saanut muuttovoittona 400 000 asukasta. Väestönkasvussa se on kertautunut, koska muuttaneissa on ollut runsaasti nuoria.

Määrällisesti eniten väestöä Uusimaa on saanut Pirkanmaalta, Pohjois-Savosta, Pohjois-Pohjanmaalta ja Kymenlaaksosta, ilmenee Uudenmaanliiton tänään julkaisemasta tutkimuksesta.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme