Mainos
Mainos

Päällekkäisistä henkilörekistereistä turhaa työtä tuhansille

Päällekkäiset henkilörekisteritiedostot ja virheellisten tietojen oikaiseminen vievät noin tuhannen ihmisen työpanoksen vuosittain. Rekisteripoolin arvion mukaan henkilörekisterien yhteiskäyttö helpottaisi tilannetta ja toisi mukanaan merkittäviä säästöjä. Tänään kansalaisilla itsellään on ollut tilaisuus oikaista omia rekisteritietojaan Rekisterit auki -tapahtumassa Helsingissä.

Rekisterit auki-tapahtuma keräsi satoja ihmisiä Helsingin pääpostiin tarkistamaan omia tietojaan. Niitä pystyi katsomaan tärkeimpien rekisterienpitäjien tiedostoista henkilöllisyytensä todistamalla. Käytännössä paikalla oli vain murto-osa niistä toimijoista, jotka keräävät meistä tietoja. Lukuisia pikkutiedostoja syntyy koko ajan kun asioimme jossain.

Päällekkäiset ja virheelliset tiedostot työllistävät turhaan arviolta tuhat henkilöä Suomessa vuosittain. Nyt Rekisteripooli, jonka sisäministeriö on perustanut edistämään viranomaisrekistereiden yhteiskäyttöä, työskentelee sen eteen, että päällekkäisyyksistä päästäisiin. Myös turhan tiedon keräämisestä halutaan päästä eroon - henkilötietolakikin vaatii, että vain käsittelyn kannalta tarpeelliset tiedot rekisteröidään.

Myös muualla Suomessa järjestetään vastaavanlaisia tapahtumia pitkin vuotta. Jokaisella on tietysti muulloinkin oikeus vaatia itseään koskevat tiedot nähtäväkseen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 25.11.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme