Mainos
Mainos

Päällikkö myöntää: Poliisien vähentäminen uhkaa liikenneturvallisuutta

Liikkuvalla poliisilla on selkeät terveiset uudelle hallitukselle: poliisien määrää ei saa vähentää. Näin kertoo liikkuvan poliisin apulaispäällikkö Heikki Koskimaa.

Hänen mukaansa poliisien määrä on vähentynyt merkittävästi viime vuosina. Ja voimavaroja uhkaa edelleenkin supistaminen.

Onko tämä vähentyvä voimavara pois liikenneturvallisuudesta?

– Kyllä me pelätään, että näin se on. Kyllä se näkyy jo suoraan ja jollain viiveellä. Kokonaisturvallisuus heikkenee tai tunne turvallisuudesta, kun poliisien määrä vähenee. Näin se meidän näkemyksen mukaan menee.

No eikö se ole äärettömän huolestuttavaa kuljettajien kannalta?

– Juuri näin. Tällä hetkellä eletään ratkaisun hetkiä, kun maahan on tullut uusi hallitus. Saa nähdä, miten poliisin voimavarojen näissä jauhoissa käy.

Koskimaan mukaan uuden hallituksen pitää suhtautua liikenneturvallisuuteen vakavasti.

– Kaikki nämä signaalit, että liikenneturvallisuus menee heikompaan suuntaan, niin semmoiset signaalit pitäisi saada kitkettyä mahdollisimman nopeasti pois. Ja yksi selkeä keino on liikenneturvallisuuteen panostaminen, mikä on tutkimuksissakin todettu erittäin tehokkaaksi.

Eli suhtaudutte äärettömän negatiivisesti aikeisiin, joiden mukaan poliisien määrää oltaisiin vähentämässä liikkuvassa poliisissa?

– Kyllä ehdottomasti näin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme