Mainos
Mainos

Päällystöjärjestöt tuomitsevat Merimies-Unionin saarron

Finnlines sekä Suomen laivanpäällystöliitto ja Suomen konepäällystöliitto tuomitsevat selkein sanoin Merimies-Unionin Finnlinesiin kohdistamat toimet. Merimies-Unioni on saartanut Finnlinesin aluksen Rauman satamaan ulkomaisen työvoiman käytön vuoksi.

Yhtiön ja järjestöjen edustajat korostivat, että kyse on täysin Suomen lain mukaisesta järjestelystä ja että Merimies-Unionin toimet ovat laittomia.

Finnlinesilla on kahdessa aluksessa yhteensä 28 puolalaista merimiestä. Toimitusjohtaja Antti Lagerroos korosti, että järjestelyn vuoksi yhtään suomalaista ei ole irtisanottu.

Lagerroos kiisti myös puheet halpatyövoimasta. Puolalaiset saavat samaa nettopalkkaa kuin suomalaisetkin. Yhtiölle tulee kuitenkin säästöjä siitä, että puolalaisilla on erilainen vuorottelukierto. Puolalaiset saavat palkkaa vuodessa vain niiltä kahdeksalta kuukaudelta, jolloin he ovat työssä aluksessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme