Mainos
Mainos

Päällystöliitto haluaa helikopterirahoja palkankorotuksiin

Päällystöliitto haluaa siirtää helikopterihankinnoista rahaa puolustusvoimien henkilöstön palkankorotuksiin. Liiton mielestä Suomi tarvitsee helikopterien lisäksi ammattinsa osaavia opistoupseereita, joille on maksettava kilpailukykyinen palkka.

Päällystöliitto on suurin sotilashenkilöstöä edustava ammattiliitto maassamme. Liittoon kuuluu noin 5500 puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen palveluksessa olevaa opistoupseeria. Tänään Tampereella päättynyt Päällystöliiton edustajakokous edellytti alkavien palkkaneuvotteluiden tuovan tuntuvia palkankorotuksia.

Päällystöliiton mukaan puolustusvoimien panostukset omaan henkilöstöön ovat olleet minimaaliset. Työnantaja ei ole vaatimuksista huolimatta saattanut henkilöstönsä palkkausta tehtävien vaativuuden ja vastuun edellyttämälle tasolle, edustajakokouksen julkilausumassa sanotaan.

Valtion palkansaajien ja erityisesti opistoupseeriston palkkojen jälkeenjääneisyys on Päällystöliiton mukaan aiheuttanut henkilöstön siirtymistä siviiliin paremmin palkatuille aloille.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme