Mainos
Mainos

Pääministeri muisteli Holkeria suoraselkäisenä miehenä

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) piti myös muistopuheen Helsingin tuomiokirkossa valtioneuvos Harri Holkerin siunaustilaisuuden yhteydessä.

Katainen muisteli Holkeria isänmaan ystävänä ja suoraselkäisenä miehenä.

– Periaatteellisuus ja vastuunkantajuus olivat hänen ominaisuuksiaan, jotka tulivat esille niin kotimaan toimissa kuin merkittävissä kansainvälisissä tehtävissäkin.

Harri Holkerilla oli pitkä tausta Kokoomuksessa. Tätä myös Katainen muisteli puheessaan. Lisäksi Katainen nosti esille Holkerin merkityksen valtiomiehenä.

– On kysytty, milloin Harri Holkeria ryhdyttiin pitämään todellisena valtiomiehenä. Ehkä jo pääministeriys ja kaksinkertainen presidenttiehdokkuus antoivat siihen aihetta. Mutta kiistattomaksi asia tuli merkittävien kansainvälisten vastuiden kautta 1990- ja 2000-luvuilla.

Siunaustilaisuuden jälkeen Säätytalossa pidetään kutsuvieraille muistotilaisuus. Muistotilaisuudessa puhuvat muun muassa tasavallan presidentti Tarja Halonen ja presidentti Martti Ahtisaari pitää muistopuheen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme