Mainos
Mainos

Pääministeri puolusti kyselytunnilla jälleen yhtiöittämisselvityksiä

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) puolusti kyselytunnilla hallituksen eri yhtiöittämissuunnitelmia.

SDP:n kritiikin mukaan keskusta ei puhunut valtion väylien yhtiöittämisestä ennen vaaleja, vaan suunnitelmat tulivat kesken hallituskauden. Sipilä muistutti puolueensa Infra Oy-suunnitelmasta, josta puolue puhui jo edellisellä vaalikaudella.

Sipilän mukaan yhtiöittämisen jälkeenkin yhtiöt ovat valtion kokonaan omistamia.

– Malli on ilman muuta poliittisten päätösten takana, eivät ne siirry markkinavoimille, Sipilä sanoi.  

Antti Lindtman (sd.) kritisoi hallitusta metsien ja luonnon yhtiöittämisestä, jota seuraa terveyspalveluiden, maanteiden, vesiväylien ja rautateiden yhtiöittäminen.

Toisen oppositiopuolueen vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö oikaisi välittömästi Lindtmanin puheita, sillä metsähallituslaissa metsää tai luontoa ei ole yhtiöittämässä.

Perussuomalaiset ei ole aiemmin tukenut liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) esitystä valtion väylien yhtiöittämisestä. Kyselytunnilla perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho esiintyi sovinnollisemmin. Hän sanoi, että hallitus on sopinut asian selvittämisestä kehysriihessä yhdessä.

Aiemmin Terho sanoi, että näin suuret uudistukset pitäisi toteuttaa vaalien kautta, eikä perussuomalaiset ole luvannut tukea uudistuksen toteuttamista. Kyselytunnilla Terho sanoi, että kyseessä on hänen henkilökohtainen kantansa. Hänen mukaansa julkinen keskustelu on ollut väärinkäsitysten sävyttämää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme