Mainos
Mainos

Pääministeri Sipilä kommentoi Terrafamen puheita uraanista

Pääministeri Juha Sipilän mukaan Terrafamen kaivos ei ole hakenut lupaa uraanin talteenottoon, eikä se kuulu lähiajan suunnitelmiin. 

Terrafamen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia sanoi eilen Ylellä, että yhtiö on kiinnostunut käynnistämään alueella sijaitsevan uraanilaitoksen. 

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä kaikki näytöt osoittavat, että yhtiön arviot taloudellisesta kannattavuudesta lepäävät todella optimististen odotusten varassa.

-Siihen sisältyy se, että uraania ja näitä muita lisätuotteita pystyttäisiin hyödyntämään. Tämä on yksi taloudellinen epävarmuustekijä. Se sisältää riskejä ympäristölle, jos sitä lähdettäisiin kiirehtimään, toteaa Niinistö. 

-Siellä keskitytään nyt nikkelin ja sinkin ylösajamiseen ja kaikki suunnitelmat pohjautuvat siihen. Ympäristölupamenettelyssä tämä on tulevaisuuden mahdollisuutena mukana, mutta mitään päätöksiä sen suhteen ei ole tehty, kommentoi pääministeri Sipilä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme